Hírek

Szendvicsrecept válogatással rukkoltunk elő!

Mai rohanó világunkban sokszor eszünk szendvicset. Nem csak tízóraira vagy vacsorára, de ebédre is. Ezért érdemes az unalomig ismételt feltétek helyett kipróbálni újdonságokat, amiből változatos és tápláló szendvicseket készíthetünk.

Ezért elkészítettük a „Minden ízében életrevaló” szendvicsek online letölthető receptfüzetet, melyet a eboldalunkról lehet ingyenesen letölteni Pdf formátumban. Próbálja ki bármelyiket – hozza vissza életébe az ízeket! Szendvicsrecept válogatás igénylése

 

De mi is az a szendvics? 
Magyarországon szendvicsnek nevezzük a némi feltéttel megpakolt vajas kenyeret is, ami a szendvics meghatározásába persze bele is fér, de azok, akik már-már művészi szintre fejlesztették a szendvicskészítést ezen csak elnézően mosolyognának.

Pedig mindenkinek igaza lehet: a legegyszerűbb szendvics is lehet mennyei lakoma, ha sikerül elkészíteni az ízlésünknek leginkább megfelelőt.

A szendvics lehet meleg, hideg, húsos vagy zöldséges. Egy vagy több rétegű és még sorolhatnánk. A szendvics legfontosabb része a kenyér vagy péksütemény íze, illata, állaga, melyek meghatározzák a szendvics karakterét. Így a „Milyen szendvicset készítsek?” kérdésre számtalan újabb kérdés jut eszünkbe.

Milyen legyen a kenyér ízesítése? Hagyományos, netán valami egzotikusabb, például mediterrán fűszerezésű vagy sajtos? Milyen lisztből készüljön? Fehér kenyeret használjunk, félbarnát, rozsos vagy rozskenyeret? Esetleg legyen különféle magvakkal dúsított, szezámmagos, lenmagos vagy tökmagos?

 

Az ízletes szendvics titka

Bizony, még a szendvicskészítésnek is megvannak a maga fortélyai. A tökéletes szendvics különböző rétegekből áll, melyeknek harmonizálniuk kell egymással. Az alap maga a kenyér, vagy péksütemény legyen. A lényeg, hogy ne vesszünk el az ízek kavalkádjában és törekedjünk a minőségi alapanyagok használatára. Például a különféle lisztekből készült kenyereknek mind más az ízvilága. A fehér kenyér klasszikus íze fel sem tűnik, de a rozskenyerek vagy a magvas kenyerek esetében már azonnal érezhető a különbség. Nem szabad elfelejteni, hogy a kenyér sosem csupán egy alapanyag, önmagában is érték.

Mivel minden szendvics alapja és legfőbb alkotó eleme a kenyér, sőt a finom kenyér ezért elkészítettünk 22, „Minden ízében életrevaló” szendvicsreceptet, melyet egy online letölthető receptfüzetben gyűjtöttünk össze, ínycsiklandozó képek és leírások kíséretében.

Szívesen csemegézne a receptek között? Próbálja ki bármelyiket és hozza vissza életébe az ízeket! Szendvicsrecept válogatás igénylése

A tökéletes szendvicsnél ne adjuk alább!

Receptfüzet

Vissza az oldal tetejére