Rozskenyér

Rozskenyér

A rozskenyér eredete a magyar földművelő paraszti kultúrához köthető. A reformkonyha azonban újra felfedezte magának a rozst és ma már nélkülözhetetlen alapanyag az egészségtudatos táplálkozásnak hódolók körében

 

A rozskenyérben legalább 40% rozslisztnek kell lennie. A Magyar Élelmiszerkönyv a rozsliszt többféle formáját ismeri, létezik fehér rozsliszt (rozsláng), világos rozsliszt, sötét rozsliszt és a teljes kiőrlésű rozsliszt. Manapság egyre nagyobb az igény a teljes kiőrlésű lisztből készült barna kenyérre, de sokan vannak, akik mégsem szeretnének lemondani a könnyebb, puhább tésztájú fehér kenyér ízéről, nekik a rozsos kenyeret ajánljuk.

 

Nem minden a barna szín!

A rozskenyér alapvetően egészségtudatos napi tápláléknak minősül, ezért nem árt tudni, hogy a rozsliszttel sütött kenyér színe nem feltétlenül sötét, hiszen a rozsliszt árnyalata az őrléstől függ. Célszerű tehát a kenyérfélét a felhasznált rozsliszt aránya alapján kiválasztani, mert a sötét színt színező maláta felhasználásával is el lehet érni.

 

A hagyományos rozskenyéren kívül, többféle termékkel is szeretnénk vásárlóink kedvében járni: Megnézem a kínálatot!

Vissza az oldal tetejére