Rozsos kenyér

Rozsos kenyér

A rozsos kenyér ideális választás azoknak, akik rozslisztet is tartalmazó pékárut keresnek, de ragaszkodnak a fehér kenyér kellemes ízvilágához. A rozsos kenyér csak 15%-ban tartalmaz rozslisztet, így az ízét a rozstartalom nem befolyásolja, állagában is a közkedvelt búzalisztes kenyérhez hasonlít.

Akinek fontos, hogy megbízható eredetű pékáru kerüljön otthon az asztalra, és elolvassa, hogy mi szerepel a csomagoláson az „összetevők“ szó alatt, annak csak ellenőrizhető pékség által sütött kenyér vásárlását javasoljuk. A rozskenyér alapvetően egészségtudatos napi tápláléknak minősül, ezért nem árt tudni, hogy a rozsliszttel sütött kenyér színe nem feltétlenül sötét, hiszen a rozsliszt árnyalata az őrléstől függ. Célszerű tehát a kenyérfélét a felhasznált rozsliszt aránya alapján kiválasztani, mert a sötét színt színező maláta felhasználásával is el lehet érni.

 

Vissza az oldal tetejére