Receptek

Avokádókrémes pirítós

A Riói olimpia idején maradjunk stílusosak és készítsünk Brazíliában is kedvelt avokádóból készült ételt! Bár ők szívesebben fogyasztják édes krémként, mi egy szendvics krémet ajánlunk!

Hozzávalók:
4 szelet Ceres Rozskenyér
– 4 szelet sonka
– 10 dkg csicseriborsó (előfőzött)
– 1 db avokádó (nagy)
– 2 szál koriander (friss)
– 2 db közepes méretű újhagyma
– 1 db lime leve
– só, bors

Elkészítés:
Az avokádót vágjuk ketté, emeljük ki a magját. A húsát kanalazzuk ki egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a csicseriborsót, és krumpli törővel pürésítsük. Locsoljuk rá a friss citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Vágjuk össze a sonka szeleteket és keverjük ezt is a püréhez. Végül a karikára vágott újhagymával és a finomra vágott koriander levéllel elkeverjük. A pirított rozskenyér szeleteket kenjük meg az elkészített avokádókrémmel!

Vissza az oldal tetejére