Receptek

Camambert sajtos melegszendvics

Nincs otthon semmi, de éhes a család? Nyaralásból érkeznek haza és megéheztek a hosszú úton? Ilyenkor jó, ha a fejünkben van egy gyors és kevés alapanyagból álló szendvicskrém receptje. Az meg pláne jó, ha az alapanyagokat jelen esetben a camamber sajtot bármilyen sajtra kicserélhetjük!

Hozzávalók
– 4 szelet Rozskenyér
– 1 doboz camambert sajt
– 1 kisebb marék reszelt trappista sajt
– 2-3 evőkanál tejföl
– fél tubus natúr sajtkrém (tömlős)
– néhány szál, apróra vágott medvehagyma szár
– csipet só
– csipet fehér bors

Elkészítés
A camambert sajtot felkockázzuk (egy keveset tegyünk félre, amit majd a tetejére teszünk) és összekeverjük a tejföllel és a sajtkrémmel. Sóval, borssal ízesítjük. Annyi reszelt sajtot tegyünk hozzá, hogy ne legyen túl híg a krém.
Kenjük meg az előre szeletelt kenyereket, majd a tetejére is tegyünk a félretett camabert sajtból, majd szórjuk rá az apróra vágott medvehagymát. Forró sütőben addig süssük, amíg a sajt jól rá nem olvad.

Vissza az oldal tetejére