Receptek

Gluténmentes hamburger

Hozzávalók:
• 2 db Glutafree Gluténmentes hamburger zsemle
• 2 szelet paradicsom,
• 4 szelet uborka,
• 2 szelet hagymakarika,
• 4 db lapsajt,
• 2 salátalevél,
• light majonéz (ízlés szerint)
Húspogácsához:
• 30 dkg darált hús
• 1 tk köménymag
• 1 tk koriander
• só
• őrölt bors
• friss korianderlevél
• petrezselyemzöld
• 2 ek Glutafree Gluténmentes morzsa
• 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A hamburger zsemlét szedjük ketté, kenjük meg majonézzel, majd helyezzük bele a salátaleveleket, a lapsajtot, illetve az uborkát, ezt követően pedig a húspogácsát. Következő lépésként újabb lapsajtot, hagymát illetve felszelt paradicsomot helyezzünk a húspogácsára és helyezzük rá a hamburger zsemle tetejét.

Húspogácsa elkészítése:
A koriandert és a köménymagot állandó keverés mellett pirítsuk meg, ügyelve, hogy meg ne égjen (ez kb. 1-2 percet vesz igénybe). Ezt követően a megpirított keveréket zúzzuk össze.
A darált húshoz adjuk hozzá, valamint adjunk hozzá még összevágott friss korianderlevelet és petrezselymet és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és gyúrjuk össze a többi hozzávalóval, amit már a darált húshoz adtunk. Formázzuk meg a pogácsákat.
Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, helyezzük bele a húspogácsákat, majd kb. 20 percig, alacsony hőfokon, többször átfordítva süssük meg.

Vissza az oldal tetejére