Receptek

Gluténmentes muffin epres, rebarbarás chutney-val

Ezt a könnyű, édes finomságot 30 perc alatt elkészítheti a különleges gluténmentes keverékből készített muffinnak köszönhetően, mely az epres chutney-val még könnyedebb és finomabb lesz. Tökéletes strandoláshoz vagy kiránduláshoz, az egész család számára!

Hozzávalók:
– 4 csomag Ceres Sütő Glutafree Gluténmentes muffin (16 muffin)
– 20 dkg eper
– 50 dkg rebarbara
– 40 dkg hagyma
– 80 dkg (barna) cukor
– fél liter fehérborecet
– 1 teáskanál őrölt koriander
– fél teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
Az epret, és a rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A muffinokat előkészítjük és félbevágjuk.
Az epret, a rebarbarát, a hagymát nagy lábosban összekeverjük a cukorral, az ecettel, egy csipet sóval, a korianderrel és a szegfűszeggel. Kevergetve felforraljuk, és lassú tűzön 1,5-2 órát főzzük. Közben gyakran megkeverjük. Forrón egy üvegbe töltjük, és ha kihűlt betesszük a hűtőbe. A félbevágott muffinok aljába kenőkéssel vagy kanállal belekenjük és szépen eloszlatjuk a chutney-t és rátesszük a tetejét.

Vissza az oldal tetejére