Receptek

Gluténmentes szendvics fokhagymás karajjal

Hozzávalók:
8 szelet gluténmentes toast kenyér
16 szelet vékony szelet karaj
4 dkg pecsenyezsír
10 dkg uborka
10 dkg póréhagyma, fodros petrezselyem
2 db paradicsom

Elkészítés:
Egy darab karajt ízesítsünk zúzott fokhagymával, majd gyengén megsózva sütőzacskóban pároljuk meg. (Ha tudunk venni garantáltan házi füstölt kolbászt, akkor a karajt felszúrva készíthetünk kolbásszal töltött karajt is.) Mikor megpuhult, a sütőzacskót óvatosan megnyitva, süssük addig, míg rózsaszínűre sül. Hagyjuk a húst kihűlni, majd vágjunk belőle 16 vékony szeletet. A kenyérszeleteket vékonyan kenjük meg a kihűlt pecsenyezsírral, és a tetejét borítsuk be a karajszeletekkel. A szendvics egyik szélét a karikára vágott uborkával, a másik szélét karikára vágott hagymakarikával, a közepét paradicsom szelettel és fodros petrezselyemmel díszítsük.

Vissza az oldal tetejére