Receptek

Habkarika citromos krémmel, levendulával

Légies és könnyű, ropogós és édes, hosszan eláll, édességnek, de karácsonyfa dísznek is tökéletes. Ez a habkarika. Citromos krémmel megtöltve finom és egyedi vendégváró édességet készíthetünk belőle.

Hozzávalók:
– Ceres színes habkarika 150g
– 200ml habtejszín
– 400ml natúr joghurt
– 1db citrom (leve és reszelt héja)
– 3 ek méz (vagy porcukor)
– 1 doboz tejszínhab
– néhány szál levendula
– néhány szem áfonya

Elkészítés:
A tejszínt jó keményre felverjük. Egy másik tálba beleöntjük a joghurtot, a mézet vagy a porcukrot, a citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Ezeket jól összekeverjük. A habkarikák közepébe, kanál vagy tortahab nyomó segítségével belenyomjuk az elkészült krémet. A tetejét díszíthetjük levendulával, áfonyával és tejszínhabbal.

Vissza az oldal tetejére