Receptek

Halas falatka

Hozzávalók:
• 8 szelet Ceres fehér toast kenyér
• 1 konzerv tonhal saját levében
• 1 konzerv ringli
• 2 teáskanál kapribogyó
• 1 kis fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• fél dl tokaji aszú
• 2 evőkanál majonéz
• 2 evőkanál olaj
• fél evőkanál édes-nemes pirospaprika
• 1 szelet gouda sajt

Elkészítés:
A tonhal és ringli levét lecsepegtetjük. A kapribogyót apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk.
A tokaji aszút, a majonézt, a hagymát, a fokhagymát, az olajat, a kaprit és a tonhalat tálba tesszük, villával összetörjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára.
A sajtból kis darabkákat vágunk a díszítéshez. A kenyérszeleteket négyfelé vágjuk, megkenjük a jól lehűlt pástétommal. Mindegyikre teszünk egy kis darab sajtot, ringlidarabkát és kapribogyót.

Vissza az oldal tetejére