Receptek

Halloween szendvics

Halloweeni receptünkben egy klasszikus Ceres vizes zsemle kap új köntöst. Karfiolkrém, szardella, kapribogyó. Az a különleges összetevők garantálják az ízletes élményt!

Hozzávalók:
4 db Ceres vizes zsemle
1 kis fej karfiol
1 tojássárgája
2 dl tejföl
1 dl olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 mokkáskanál mustár
csipet só
csipet színes bors
8 szardella
8 darab kapribogyó
1 darab répa

Elkészítés:
Először készítsük el a szendvics tetejére szánt karfiolkrémet. (Ízlés szerint töltelékként is használhatjuk.) A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben, fedő nélkül megfőzzük, lecsepegtetjük, összeturmixoljuk. A tojássárgáját habverővel vagy robotgép segítségével kikeverjük az olívaolajjal, a mustárral, a balzsamecettel, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kikeverjük a tejföllel, majd belevegyítjük a karfiolpürét is. A répákat vágjuk kis gerezdekre, ebből készülnek a fogak, melyet a zsemle egyik oldalán vágott résbe helyezzük el. A zsemle tetejét vágjuk le, hogy vízszintes felületet kapjunk, majd tegyük rá két részre szedve a megformázott krémet. A szemeket, a száj felett 1 – 1 körbe csavart szardellából készítsük el, aminek a közepére tegyünk egy – egy kapribogyót. A szemeket rögzíthetjük fogpiszkálóval!

Vissza az oldal tetejére