Receptek

Házi csokoládé krémes császár kalács

A mogyorókrémet a gyerekek és felnőttek is egyaránt kedvelik. Azért ennyire kedveltek, mert édesek, finomak és az embernek egyből jobb kedve lesz tőle. A császár kalács kakaós töltelékkel készül, ezzel a krémmel pedig igazi csoki bombát készíthetünk a kalácsból. Fogyaszthatjuk reggelire vagy desszertnek, de tartogathatjuk különleges alkalmakra ünnepi kényeztetésnek vagy hétvégi jutalomnak.

Hozzávalók:
– 2 szelet Császár kalács kakaós töltelékkel
– 20 dkg török mogyoró
– fél dl olaj
– 10 dkg tejcsokoládé
– 10 dkg étcsokoládé
– 3 evőkanál kakaó
– 2 dl tej/rizstej
– 50 gramm tejpor
– egy nagy csipet só

Elkészítés:
A mogyorót sütőlapra öntjük, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk. Konyharuhába öntjük és amennyire lehet, ledörzsöljük a héját. Aprítógépbe tesszük, és elkezdjük aprítani. Amikor már úgy látszik, hogy a lehető legapróbbra dolgozta a gép, hozzáadjuk az olajat, és tovább aprítjuk a géppel. Amikor egészen krémes lett, hozzáadjuk a kakaót és a sót. Közben gőz felett megolvasztjuk a csokoládékat. A tejet felmelegítjük, és elkeverjük benne a tejport. Az olvasztott csokoládét és a tejes keveréket is a mogyoróhoz adjuk, majd összedolgozzuk az egészet. Öntsük üvegekbe és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt egy viszonylag híg masszát kapunk, amit hűtőbe téve megszilárdul. Ez után kenjük az édes kalácsra.

Vissza az oldal tetejére