Joghurtos-barackhabos napkalács

Joghurtos-barackhabos napkalács

Hozzuk vissza a vidám nyarat ezzel a könnyű, nyári desszerttel, melyet a joghurtos citromhab receptje ihletett. A sárgabarackot nemcsak magában, hanem akár habos krémként is fogyaszthatjuk egy finom kalácsra kenve. Tökéletes vendégváró lehet egy kellemes délutánon vagy iskola utáni kedvesség a gyerekeknek.

Hozzávalók:
– 4 szelet Ceres Napkalács
– 6 db sárgabarack (nagyobb, érett)
– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál víz
– 7 dkg cukor
– 0,5 db vaníliarúd
– 3 db tojássárgája
– 250 ml görög joghurt
– 200 ml habtejszín
– 2 evőkanál vaj

Elkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk. Egy lábasba tesszük a cukorral és
vízzel együtt, majd 10 perc alatt kicsit összefőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, és botmixerrel
pürésítjük. A cukrot és a tojássárgáját szép krémesre keverjük kézi habverővel. Kisebb
lábosba tesszük, belekaparjuk a vaníliarúd magjait, és folyamatosan kevergetve kis lángon
addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és
eldolgozzuk benne a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a
joghurtot. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hozzákeverjük a barackos krémet. A tejszínt
felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a joghurtos krémbe. A krémet
hűtőbe tesszük, és a kalács szeletekre kenjük.