Receptek

Joghurtos-barackhabos napkalács

Hozzuk vissza a vidám nyarat ezzel a könnyű, nyári desszerttel, melyet a joghurtos citromhab receptje ihletett. Szeptemberben ízletes, érett sárgabarackot vásárolhatunk az üzletekben, amit nem csak magában, hanem akár habos krémként is fogyaszthatjuk egy finom kalácsra kenve. Tökéletes vendégváró lehet egy kellemes délutánon vagy iskola utáni kedvesség a gyerekeknek.

Hozzávalók:
– 4 szelet napkalács
– 6 db sárgabarack (nagyobb, érett)
– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál víz
– 7 dkg cukor
– 0,5 db vanília
– 3 db tojássárgája
– 250 ml görög joghurt
– 200 ml habtejszín
– 2 evőkanál vaj

Elkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk. Egy lábosba tesszük a cukorral és vízzel együtt, majd 10 perc alatt kicsit összefőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, és botmixerrel pürésítjük. A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. Kisebb lábosba tesszük, belekaparjuk a vanília magjait, és folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és eldolgozzuk benne a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a joghurtot. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hozzákeverjük a barackos krémet. A tejszínt felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a joghurtos krémbe. A krémet hűtőbe tesszük, és a kalács szeletekre kenjük.

 

Vissza az oldal tetejére