Receptek

Klubszendvics

Hozzávalók:
• 8 szelet Ceres vajas toast kenyér
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 2 szelet gépsonka
• 2 szelet trappista sajt (szeletelt)
• 1 db paradicsom
• 2 szelet bacon - sovány
• 2 db jégsaláta (levél)
• vaj

Elkészítés:
Vegyünk két szelet vajas toast kenyeret. Mindkettőt egyik oldalon megkenjük vajjal, és serpenyőben (a vajas oldalon) kissé megpirítjuk, konyhapapíron leitatjuk. A másik oldalt azután megkenjük majonézzel.
Az egyik szelet majonézes oldalára a következő rétegeket tesszük: csíkra vágott salátalevél, hámozott-kimagozott paradicsom kockára vágva, főtt (vagy sült) csirkemell csíkra vágva, vékony réteg majonéz. Ezt újabb réteg paradicsom követi, majd sült bacon. A tetejére rátesszük a másik szelet toast kenyeret, majonézes felével lefelé. Fogyaszthatjuk késsel-villával, lehet akár könnyű főétkezés is. Szokás a kenyér szélén megrakáskor kétoldalt egy keskeny “margót” szabadon hagyni, hogy ennél fogva össze tudjuk préselni a peremeket, így a szendvics egyfajta alagútformát kap.

Vissza az oldal tetejére