Receptek

Mákos és diós tekercs, vanília sodóval

A karácsonyi tekercseket látványosan feldobhatjuk finom vanília sodóval, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Varázsoljon egy hagyományos édességből igazi kuriózumot.

Hozzávalók:
– Ízlés szerint Ceres Ünnepi mákos és diós tekercs
– 50g kristálycukor
– 45g búzaliszt (BL55)
– 750ml 2,8%-os tej
– 7db tojássárgája
– 1 szál vaníliarúd (belseje és héja)

Elkészítés:
Először készítsük el a tökéletes vanília sodót. Egy tálban elkeverjük a lisztet és a cukrot. Hozzá öntjük az összes tejet, és csomómentesre keverjük. Elkeverjük benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is. Vízgőz fölött kb. 15 perc alatt a kívánt sűrűségűre sűrítjük folyamatos keverés mellett. Mikor elérte a megfelelő sűrűséget, levesszük a vízgőzről, és még pár percig kevergetjük a tálban, hogy a felmelegedett edény falától túl ne melegedjen a szélein a sodó, hiszen akkor ikrássá válhat, “széteshet”. Szeleteljük fel a mákos és diós tekercset és locsoljuk meg a vanília sodóval.

Vissza az oldal tetejére