Receptek

Marhahúsos szendvics

Ezt a receptet a pastrami ihlette. Sokan a pastrami és a reuben szendvicsek térhódítása miatt azt vallják, hogy vége a hamburger-korszaknak. A legendás pastrami hajszálvékonyra szelt, sokáig pácolt marhahúst tartalmaz, ezt azonban otthoni változatában kicsit máshogy is készíthetjük.

Hozzávalók:
– 2 szelet Ceres Bükki kovászos parasztkenyér
– 4 szelet marhahús
– 1 fej hagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 darab egész bors
– 2 darab koriandermag
– Csipet só
– 2 -3 evőkanál Mustár
– 3-4 darab Kovászos uborka

Elkészítés:
Ha kimondottan a szendvics kedvéért készítjük el a marhahúst, akkor először sózzuk be 1-2 hétre, majd hagymával, fokhagymával, egész borssal és korianderrel száraz pácba fektessük pár napra. Utána vigyük el megfüstöltetni.
Ha nem magunk készítjük el, akkor vegyünk füstölt marhahúst, akár füstölt nyelvet is, majd kezdjük el megfőzni. Ha húslevesbe főzzük a marhahúst, akkor is itt kapcsolódunk be a marhahúsos szendvicsünk elkészítésébe.
Amikor omlós a főtt hús, vágjuk vékony szeletekre. (Ha hártyái vannak, azt távolítsuk el, és ügyeljünk arra, hogy száliránnyal ellentétesen vágjuk.)
Mindkét szelet Bükki kovászos parasztkenyeret kenjünk meg mustárral. Az egyik szeletre halmozzunk több szelet marhahúst. Kedvünkre újból borsozhatjuk, majd borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Félbe vágva, kovászos uborkával tálaljuk!

Vissza az oldal tetejére