Receptek

Padlizsánkrémes szendvics

Hozzávalók:
8 szelet Bio toast kenyér
30-40 dkg padlizsán (vékonyabb, zsenge legyen)
1 dl olíva olaj
Lila hagyma, fokhagyma, őrölt bors, tengeri só ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, zöld szárát vágjuk le, és vágjuk félbe. Előmelegített sütőben süssük meg, majd kaparjuk ki a belsejét. Keverjük össze ízlés szerint apróra kockázott lilahagymával, a fűszerekkel és az olajjal. Hűtőben kissé érleljük össze. Kenjük meg a kenyereket a padlizsánkrémmel, és díszítsük lila hagyma karikákkal. Fogyasztható pirított kenyérszeleteken is. A padlizsánkrém készíthető majonézzel, vagy tejföl és tejszín keverékével, ízesíthető zöldfűszerekkel is.

Vissza az oldal tetejére