Padlizsánkrémes szendvics

Padlizsánkrémes szendvics

Ehhez a szendvicshez mi a Ceres NewLine termékcsalád toast kenyereit javasoljuk,
de a Ceres bármely toast kenyerével kipróbálható.

Hozzávalók:
– 8 szelet Ceres NewLine toast kenyér
– 30 – 40 dkg padlizsán (vékonyabb, zsenge legyen)
– 1 dl olíva olaj
– lilahagyma
– fokhagyma
– őrölt bors
– tengeri só ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, zöld szárát vágjuk le, és vágjuk félbe. Előmelegített sütőben süssük meg, majd kaparjuk ki a belsejét. Keverjük össze ízlés szerint apróra kockázott lilahagymával, a fűszerekkel és az olajjal. Hűtőben kissé érleljük össze. Kenjük meg a kenyereket a padlizsánkrémmel, és díszítsük lilahagyma karikákkal. Fogyasztható pirított kenyérszeleteken is. A padlizsánkrém készíthető majonézzel vagy tejföl és tejszín keverékével, ízesíthető zöldfűszerekkel is.