Receptek

Válogasson ízletes receptjeinkből!

Receptek
Tovább

Triplasajtos szendvics

Hozzávalók:
8 szelet tökmagvas toast kenyér
4 szelet füstölt parenyica sajt (vagy más füstölt sajt)
4 szelet eidami sajt (vagy trappista, gouda, ementáli)
4 szelet camembert sajt (vagy brie)
4 dkg vaj (vagy margarin)
Paradicsom, uborka

Tovább

Gluténmentes szendvics fokhagymás karajjal

Hozzávalók:
8 szelet gluténmentes toast kenyér
16 szelet vékony szelet karaj
4 dkg pecsenyezsír
10 dkg uborka
10 dkg póréhagyma, fodros petrezselyem
2 db paradicsom

Tovább

Gluténmentes melegszendvics

Hozzávalók 1 adaghoz:
4 szelet gluténmentes toast kenyér
2 dkg laktózmentes vaj vagy tejmentes margarin
4 dkg Pannónia sajt (2 szelet)
4 dkg glutenmentes párizsi
vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom karikára vágva

Tovább

Színes ragu, pirított kenyérszeletekkel (4 adag)

Hozzávalók:
10 dkg sovány tarja
10 dkg pulykamell sonka
1 evőkanál olaj
40 dkg fagyasztott kukorica
40 dkg fagyasztott zöldborsó
1 db piros kaliforniai paprika
2 dl tejföl 12 %-os
1 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem zöld
8 szelet kenyér (ízlés szerinti fajtából)

Tovább

Vendégváró szendvicsek – gyerekeknek

Többféle kenyerek használhatunk alapként. A kenyereket kenjük meg margarinnal, és változatos alapanyagokat (gépsonka, pulykasonka, tojás, különféle sajtok, különféle túrókrémek, saláták) és díszítő elemeket (zöldségek, zöldfűszerek, piros arany, ketchup, mustár) felhasználva különféle figurákat (katica, virág, egér, mókás arcok stb) alakítsunk ki. Műanyag kiszúróval a kenyérszeletekből is tudunk különféle alakzatokat kivágni, melyet utána tetszés szerint díszíthetünk.