Receptek

Sonkahabos kismalac szendvics

Kezdődik az iskola, ilyenkor minden anyuka tarsolyában elkél néhány vicces ötlet, amivel jobb kedvre derítheti az iskolából fáradtan olykor kedvetlenül hazaérkező gyermekét. Néhány alapanyagból vidám állatos szendvicset készíthetünk, amit egy beszélgetés mellett elfogyaszthatunk szeretteinkkel!

Hozzávalók:
– 4 szelet E-free vajas toast kenyér
– 4 szelet sajt
– 4-5 dkg szalámi
– 2 db retek
– 8 db fekete olajbogyó
– néhány szál, apróra vágott snidling szár

házi sonka habhoz (4 adag):
– 20 dkg főtt füstölt hús
– 2 tojásfehérje
– 1 dl tejföl
– 5 dkg reszelt sajt
– 1 szem porrá tört szegfűszeg
– 3 dkg vaj
– 1 csipet só

Elkészítés:
Először a díszítéshez használt sonka habot készítsük el, úgy, hogy a füstölt húst kétszer átdaráljuk, összekeverjük a puha vajjal, a tejföllel, a fűszerekkel és a reszelt sajttal, végül hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Ez után az alapanyagokat már csak fel kell vágnunk a malac arcának elkészítéshez. Két szelet kenyeret vágjunk kerek formára, majd kenjük közé az elkészített sonka habot. A megmaradt kenyérből vágjunk ki két kis fület, amire tegyünk formára vágott szalámit. Szintén a szalámiból készítsük el a kismalac száját. Egy másik kenyérből vágjunk ki egy kisebb kerek részt, ez lesz a malac orra, melynek közepére tegyünk 2 kis pöttyöt a sonka habból. A malac szeme 2 kerek alakúra vágott sajt, rá 2 olívabogyó. Vágjunk 2 vékony szelet retket, ez lesz a malac pofija. A malacka fejére tegyünk néhány rövidebb szár snidlinget.

Vissza az oldal tetejére