Színes ragu, pirított kenyérszeletekkel

Színes ragu, pirított kenyérszeletekkel

Egy pirított kenyérszelet önmagában is finom, de ha egy ilyen ragut kínálunk
hozzá…

Hozzávalók:
– 8 szelet Ceres Fehér kenyér
– 10 dkg sovány tarja
– 10 dkg pulykamell sonka
– 1 evőkanál olaj
– 40 dkg fagyasztott kukorica
– 40 dkg fagyasztott zöldborsó
– 1 db piros kaliforniai paprika
– 2 dl tejföl 12 %-os
– 1 evőkanál liszt
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 csokor kapor
– 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A tarját apró kockára vágjuk fel, és felhevített olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a csíkokra vágott pulykamell sonkát, majd a fagyasztott zöldségeket. Ízesítsük sóval, borssal, majd a saját levében fedő alatt, időként megkeverve pároljuk meg. Mikor majdnem puha, adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. A tejfölt keverjük simára a liszttel, és kb. fél dl vízzel felhígítva adjuk hozzá a zöldségekhez. Forraljuk össze, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral és a petrezselyemmel. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.