Receptek

Színes ragu, pirított kenyérszeletekkel (4 adag)

Hozzávalók:
10 dkg sovány tarja
10 dkg pulykamell sonka
1 evőkanál olaj
40 dkg fagyasztott kukorica
40 dkg fagyasztott zöldborsó
1 db piros kaliforniai paprika
2 dl tejföl 12 %-os
1 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem zöld
8 szelet kenyér (ízlés szerinti fajtából)

Elkészítés:
A tarját apró kockára vágjuk fel, és felhevített olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a csíkokra vágott pulykasonkát, majd a fagyasztott zöldségeket. Ízesítsük sóval, borssal, majd a saját levében fedő alatt, időként megkeverve pároljuk meg. Mikor majdnem puha, adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát, és a zúzott fokhagymát. A tejfölt keverjük simára a liszttel, és kb fél dl vízzel felhígítva adjuk hozzá a zöldségekhez. Forraljuk össze, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral és a petrezselyemmel. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

 

Vissza az oldal tetejére