Tárkonyos-körözöttes szendvics

Tárkonyos-körözöttes szendvics

A búzalisztből készült hagyományos fehér kenyeret nem kell bemutatni. Ez a
legnépszerűbb kenyérfajta, melyből a legtöbbet fogyasztjuk, és amit mindannyian
jól ismerünk és szeretünk. A cipó formájú kenyér bélzete lágy és puha, íze és illata a
kenyértípusra jellemző aromájú.

Hozzávalók:
– Ceres Bükki parasztkenyér szeletek
– 12  dkg túró
– 1-2 evőkanál tejföl 12 %-os
– 2-3 dkg vaj
– 5 dkg vöröshagyma
– friss tárkonylevél
– fűszerpaprika
– tengeri só

Elkészítés:
A túrót villával törjük össze, keverjük ki a vajjal és a tejföllel, majd ízesítsük fűszerpaprikával, kevés sóval, apróra vágott tárkonnyal és vöröshagymával. (Célszerű étkezés előtt legalább néhány órával elkészíteni, hogy kicsit összeérjen a fogyasztás előtt.) Kenjük meg a kenyérszeleteket a szendvicskrémmel. Díszítsük zöldfűszerekkel és zöldségekkel.