Receptek

Tonhalas szendvics

Hozzávalók:
8 szelet rozskenyér
Tonhal konzerv, nagyobb doboz (készíthető makrela konzervből is)
Citrom
Jégsaláta
paradicsom, lila hagyma, olíva bogyó, mustár

Elkészítés:

A tonhalkonzervről öntsük le az olajat. Négy kenyérszeletre helyezzük rá a salátaleveleket. Villával terítsük szét rajta a halszeleteket, locsoljuk meg citromlével, és borítsuk be a megmaradt kenyérszeletekkel. Ha a halból halkrémet készítünk – a konzerv olajával pépesítve – akkor a kenyereket kenjük meg előbb, locsoljuk meg citromlével, és erre tegyük a salátaleveleket. Ízlés szerint ízesíthető, díszíthető még a szendvics citrom karikával, paradicsomszeletekkel, lilahagyma karikával, mustárral, vagy olíva bogyó szeletekkel is.

Vissza az oldal tetejére