Receptek

Vendégváró szendvicsek – gyerekeknek

Többféle kenyerek használhatunk alapként. A kenyereket kenjük meg margarinnal, és változatos alapanyagokat (gépsonka, pulykasonka, tojás, különféle sajtok, különféle túrókrémek, saláták) és díszítő elemeket (zöldségek, zöldfűszerek, piros arany, ketchup, mustár) felhasználva különféle figurákat (katica, virág, egér, mókás arcok stb) alakítsunk ki. Műanyag kiszúróval a kenyérszeletekből is tudunk különféle alakzatokat kivágni, melyet utána tetszés szerint díszíthetünk.

A gyerekek szívesen fogyasztják a fogvájóval összefogott „falatkákat” is, melyhez használhatunk fasirt golyókat, mozzarella golyókat is, különféle zöldségekkel.

Próbáljunk ilyen alkalommal olyan összetevőket is becsempészni, melyeket máskor elutasítanak gyerekeink (különösen vonatkozik ez az egészséges étrendben ajánlott összetevőkre: gépsonka jellegű felvágottak, sovány sajtok, zöldségek, rozsos, magvas, graham kenyerek), hátha a tálalás módja – vagy az, hogy a többi gyerek szívesen fogyasztja – arra ösztönzi, hogy egyen belőle.

Vissza az oldal tetejére