Üzemeink – akár egy látványpékségben

Üzemeink – akár egy látványpékségben

Ki gondolná, hogy alapvető élelmiszerünket, a kenyeret és a péksüteményeket elkészíteni, megsütni nem is olyan egyszerű feladat? Annak érdekében, hogy a vásárlóink asztalára kerülő kenyér vagy bármilyen péksütemény mindig a legjobb minőségű legyen, nem elegendő csupán a legkiválóbb alapanyagok felhasználása. A tökéletes termékhez elengedhetetlen a legmodernebb technológia és minőségbiztosítás alkalmazása is.

A népszerű toastokat, és elősütött termékeinket a legmodernebb nyugat-európai automata gépsorokon gyártjuk. A gépsor áll egy lisztrendszerből, dagasztógépből, automata gyártósorból (amely a tészta osztását, pihentetését, formázását, sütőformába rakását, kelesztését és sütését végzi, kiszedi a sütőformából a termékeket, azokat továbbítja a klimatizált hűtőhelységbe, ahol a termékek csomagolás előtti hűtése történik), szeletelő gépből, csomagológépből – külön a toast kenyér és külön a zsemlefélék csomagolására.

A késztermékek ezt követően kerülnek a raktárba, ahonnan kiszállítjuk a rendeléseknek megfelelően, országszerte különböző áruházakba. Sok termékünknél – leginkább az édes péksüteményeknél – a gyártás csak részben automatizált, hiszen nagyon sok olyan munkafázis van, amelyet pékeink még mindig kézzel végeznek. Ezek közül a munkafolyamatok közül különösen a kalácsok fonatainál látható az eredmény! Persze a technológia, a modern gépsorok nem lennének önmagukban elegendőek: nagyon sok múlik kollégaink szakmai tudásán és tapasztalatán is.

Vissza az oldal tetejére