Friss zöldségek

Friss zöldségek

A mai gasztronómiában a szendvicsek szerves alkotóeleme a különböző zöldségek. A rendelkezésünkre álló gazdag választéknak köszönhetően akár minden nap más fajta szendvicset fogyaszthatunk.

A zöldségek szerepe az egészséges táplálkozásban is jelentős, mert kis energia-felvétel mellett sok biológiailag értékes tápanyagot tartalmaznak, ásványi anyagok és vitaminok formájában. A zöldségfélékben nagy mennyiségben található kálium, foszfor, kalcium, magnézium, nátrium és vas. Egy szendvicsben – magyar szokások szerint – jórészt megtalálható paprika, paradicsom, uborka, hagyma, retek, fejes saláta, de akár fűszernövények is. Egy rozskenyérből, vagy rozsos péksüteményekből készített szendvics, sok zöldséggel megpakolva még diétás életmód esetén is remek reggeli lehet.

Vissza az oldal tetejére