Húsimádóknak

Húsimádóknak

Hacsak nem vagyunk megrögzött vegetáriánusok, akkor egy jó szendvicset el sem tudunk képzelni hús nélkül. Az ember számára alapvető élelmiszerforrás, mert könnyen emészthető és magas a fehérje tartalma, ezen kívül elengedhetetlen része gasztronómiai kultúránknak: ízletes és számtalan módon fogyasztható.

Egy jó szendvicshez bármilyen szárnyas-, sertés-, vagy marhafelvágott, vagy akár a natúr sült hússzeletek is tökéletes kiegészítők lehetnek. Ha a vasárnapi ebéd éppen rántott szelet, vagy egybesült malachús, akkor érdemes a maradékot másnap reggel hidegen, vékony szeletekre vágva szendvicsnek elkészíteni. Két szendvicsszelet között egy kis majonéz, sült hús, friss zöldségek és egy szelet zsíros sajt tökéletes íz-harmóniát ad, és elkészítése is nagyon egyszerű. A manapság rendkívül népszerű hamburgerek, azaz a darált marhahúsból kisütött húspogácsákkal gazdagított amerikai szendvicsek ma már a hazai gasztronómiának is szerves részei. A hús számtalan lehetőséget kínál, és fontos tápanyag, amire szüksége van az emberi szervezetnek.

Vissza az oldal tetejére