Sajt hátán sajt

Sajt hátán sajt

A magyar étkezési kultúrában a sajt mindennapi eledel. Egy jó szendvicset nehéz elképzelni valamilyen kellemesen lágy, zsíros sajt nélkül.

Akár hideg, akár meleg szendvicshez szinte kötelező hozzávaló a sajt, akár lágy sajtokról, félkemény, vagy kemény sajtokról (pl. Trappista), gyúrt sajtokról (pl. a Parenyica), esetleg sós-vizes (pl. Feta), vagy ömlesztett sajtokról beszélünk. Gyakran már a péksüteményeket is úgy sütik, hogy reszelt sajtot szórnak a tetejére, amik már önmagukban is rendkívül finom csemegének számítanak. A sajtok fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és zsírokat tartalmaznak, és a szárazabb sajtok fogyasztása nem minősül az egészséges életmód elleni bűntettnek. Még a hamburger esetében is rengeteget számít a sajt kiegészítő íze, ne hagyjuk ki tehát a sajtokat, bármilyen szendvics is készüljön a konyhában.

Vissza az oldal tetejére