Kalács receptek

    Kalács receptek

Kalács receptek

Joghurtos-banánhabos Vajas kalács

Ezt a finom joghurtos – banánhabos nem csak magában fogyaszthatjuk, hanem egy finom Vajas kalácsra kenve. Tökéletes vendégváró lehet egy kellemes délutánon vagy iskola utáni kedvesség a gyerekeknek.

Hozzávalók:

  • 4 szelet vajas kalács
  • 2 db banán (nagyobb, érett)
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 7 dkg cukor
  • 0,5 db vanília
  • 3 db tojássárgája
  • 250 ml görög joghurt
  • 200 ml habtejszín
  • 2 evőkanál vaj

 

Elkészítés:

A banánt megmossuk és apróra vágjuk. Egy lábosba tesszük a cukorral és vízzel együtt, majd 10 perc alatt kicsit összefőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, és botmixerrel pürésítjük. A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. Kisebb lábosba tesszük, belekaparjuk a vanília magjait, és folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és eldolgozzuk benne a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a joghurtot. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hozzákeverjük a banános krémet. A tejszínt felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a joghurtos krémbe. A krémet hűtőbe tesszük, és a kalács szeletekre kenjük.

 

Házi csokoládé krémes császár kalács

A mogyorókrémet a gyerekek és felnőttek is egyaránt kedvelik. Azért ennyire kedveltek, mert édesek, finomak és az embernek egyből jobb kedve lesz tőle. A császár kalács fahéjas töltelékkel készül, ezzel a krémmel pedig igazi csoki bombát készíthetünk a kalácsból. Fogyaszthatjuk reggelire vagy desszertnek, de tartogathatjuk különleges alkalmakra ünnepi kényeztetésnek vagy hétvégi jutalomnak.

Hozzávalók:

  • 2 szelet Császár kalács kakaós töltelékkel
  • 20 dkg török mogyoró
  • fél dl olaj
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 dl tej/rizstej
  • 50 gramm tejpor
  • egy nagy csipet só

 

Elkészítés:

A mogyorót sütőlapra öntjük, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk. Konyharuhába öntjük és amennyire lehet, ledörzsöljük a héját. Aprítógépbe tesszük, és elkezdjük aprítani. Amikor már úgy látszik, hogy a lehető legapróbbra dolgozta a gép, hozzáadjuk az olajat, és tovább aprítjuk a géppel. Amikor egészen krémes lett, hozzáadjuk a kakaót és a sót. Közben gőz felett megolvasztjuk a csokoládékat. A tejet felmelegítjük, és elkeverjük benne a tejport. Az olvasztott csokoládét és a tejes keveréket is a mogyoróhoz adjuk, majd összedolgozzuk az egészet. Öntsük üvegekbe és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt egy viszonylag híg masszát kapunk, amit hűtőbe téve megszilárdul. Ez után kenjük az édes kalácsra.

Vissza az oldal tetejére