Teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó szendvicskenyerek

Teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó szendvicskenyerek

A teljes kiőrlésű búzalisztben a búza megtisztított héja, a korpa is megtalálható, ami kedvező élettani hatásainak köszönhetően hozzájárulhat az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó szendvicskenyerek magas élelmi rost tartalommal rendelkeznek.

Mit jelent hogy teljes kiőrlésű liszt?

A teljes kiőrlésű liszt tartalmazza a gabona teljes ásvány- és tápanyagtartalmát, élettani szempontból fogyasztása éppen ezért fontos. Előnyei közé sorolható magas ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma. A plusz rostanyagok elnyújtják a szénhidrát felszívódást, ezáltal mérsékelik az inzulin emelkedést. Mivel a rostok vizet vesznek fel, ezáltal nő a térfogatuk és teltségérzetet adnak.

Teljes kiőrlésű toast kenyér 500g


A különböző típusú búzalisztliszt felhasználásával készült toast kenyér karakterisztikáját a teljes kiőrlésű búzaliszt és teljes kiőrlésű graham liszt határozza meg, melyek kedvező élettani hatásainak köszönhetően hozzájárulhat az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A kenyérben megtalálható a búza megtisztított héja és a korpa is. A teljes kiőrlésű toast kenyér élelmi rostban gazdag,és fehérjeforrás. Ideális választás egészségtudatos vásárlók részére.

Teljes kiőrlésű toast kenyér 500g

Tönkölybúza kenyér 350 g

A tönkölybúza lisztből készült kenyér kedvező élettani hatásokkal bír: magas a fehérje- és B-vitamin tartalma, emellett gazdag élelmi rostokban és a hagyományos búzakenyerekhez képest a vas- és cinktartalma is lényegesen magasabb. A Tönkölybúza kenyér hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz.

Tönkölybúza kenyér 350g

E-free toast szeletek 12% teljes kiőrlésű tönkölyliszttel 550g

A természetes eredetű alapanyagokból készült E-mentes toast kenyér ízvilágát a teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt határozza meg. Sütése során nem használunk hozzáadott adalékanyagokat (pl.: lisztkezelő szer, emulgeálószer, tartósítószer, stb.). Az E-free tönköly toast kenyér különösen az egészségtudatos fogyasztók körében népszerűek, de fogyasztása mindenki számára ideális. A gyerekek is kedvelik finom ízének köszönhetően. A termék frissességét 8 napig megőrzi.

E-free toast 12 teljes k

Gra-hammm toast kenyér 250g, 500g

Graham lisztet tartalmazó toast kenyér. A Graham lisztet leggyakrabban jótékony élettani hatásai miatt szokás dicsérni, pedig sütési tulajdonságai is kiválóak. Bélzete jellemző színű, rugalmas, egyenletesen lazított, jól átsült. Íze és illata kellemesen aromás. A termék hozzáadott tartósítószer felhasználása nélkül készült.

Gra-hammm toast 22% 500g  Gra-hammm toast 22% Graham-liszttel 250g

Vollkorn teljes kiőrlésű toast kenyér 350g

Nagy arányban tartalmaz teljes kiőrlésű búzalisztet, valamint azonos arányban rozslisztet és búzalisztet is.

Vollkorn_toast_27_teljes-buzaval 250g

Vissza az oldal tetejére

Kapcsolódó receptek:

„Waldorf” szendvics

Szendvics mediterrán ízekkel