Húsos melegszendvics

A Magkeverékes toast kenyér tésztája búzalisztből készül, egyedi ízvilágát a hozzáadott árpamalátának, különleges zamatát pedig a hozzáadott napraforgó-, len-, és szezámmagnak, valamint a kölesnek köszönheti. Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz!

Hozzávalók:
– 8 szelet Ceres Magkeverékes toast kenyér
– 20 dkg darált pulykacomb
– 1 evőkanál olaj
– kisebb vöröshagyma
– konyhasó, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
– 1 dl ketchup
– 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon futtassuk át, majd adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk össze. Ízesítsük ízlés szerint a fűszerekkel, és kevés vízzel felengedve pároljuk meg a húst addig, míg a leve majdnem elpárolog. Ekkor adjuk hozzá a ketchupot, és forraljuk össze. Kicsit hagyjuk hűlni. A kenyérszeletek felét szórjuk meg a reszelt sajt felével, osszuk el rajtuk a húsos masszát, majd a tetejüket szórjuk meg a maradék sajttal, és borítsuk be a megmaradt kenyérszeletekkel. Előmelegített szendvicssütőben süssük ki a szendvicseket.

További receptek