Klubszendvics

Egyszerű, de finom. Fogyaszthatjuk késsel-villával vagy „kézzel-lábbal”, ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:
– 8 szelet Ceres Szendvics toast kenyér
– 2 szelet gépsonka
– 1 db paradicsom
– 2 szelet bacon – sovány
– 2 db jégsaláta (levél)
– vaj
– majonéz

Elkészítés:
Vegyünk két szelet szendvics toast kenyeret. Mindkettőt egyik oldalon megkenjük vajjal, és serpenyőben (a vajas oldalon) kissé megpirítjuk, konyhapapíron leitatjuk. A másik oldalt azután megkenjük majonézzel. Az egyik szelet majonézes oldalára a következő rétegeket tesszük: csíkokra vágott salátalevél, hámozott kimagozott paradicsom kockára vágva, gépsonka szeletek, vékony réteg majonéz. Ezt újabb réteg paradicsom követi, majd sült bacon. A tetejére rátesszük a másik szelet toast kenyeret, majonézes felével lefelé. Fogyaszthatjuk késsel-villával, lehet akár könnyű főétkezés is.

További receptek