Avokádós – tojásos szendvics

Avokádós – tojásos szendvics

Dobjuk fel a szürke hétköznapokat néhány avokádós – tojásos szendviccsel! Ezt az egzotikus alapanyagokkal készített keveréket tegyük rozsos toast kenyérre, melynek a búzaliszt és rozsliszt ad jellegzetes zamatot.

Hozzávalók:
– 4 szelet Ceres NewLine toast kenyér
– 1 db érett avokádó
– 3 db főtt tojás
– fél csokor apróra vágott vízitorma (ízlés szerint helyettesíthető zsázsával vagy
zellerszárral is)
– fél csésze apróra vágott vizitorma (ízlés szerint helyettesíthető zsázsával vagy zellerszárral is)
– fél csésze apróra vágott mogyoróhagyma
– ¼ citrom leve
– csipetnyi só, bors
– 2 evőkanál dijoni mustár a szeletek vékony megkenésére (ha kapunk zöldfűszerekkel gazdagítottat, válasszuk azt!)

Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat. Az egyiknek a sárgáját távolítsuk el, így majd szép zöld színű
marad az avokádókrém. Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki és nagy darabokban
adjuk a tojásokhoz. Facsarjuk rá a citromlevet, így nem fog az avokádó megbarnulni.
Sózzuk, borsozzuk. Vágjuk fel apróra a mogyoróhagymát. Ízlés szerint természetesen
adhatunk hozzá erősebb ízű vöröshagymát, gyengébb újhagymát vagy snidlinget is. A
vizitormát is lehet helyettesíteni zsázsával, bébispenóttal vagy ha ezeket nem kapjuk, a
zellerszár is passzol az avokádóhoz. Az így egy tálban található összetevőket éles késsel
vagdossuk-kevergessük darabosra, rusztikusra. Ha nagyon nagy darabok maradnak,
akkor kiskanállal az avokádó darabokat és tojássárgáját szétnyomkodhatjuk, de ne legyen
pürés állagú a töltelékünk.
Vágjuk le a kenyérszeletek héját, majd mindegyiket kenjük meg egy késhegynyi
zöldfűszeres dijoni mustárral. (Aki majonézrajongó, az választhat remoulade mártást is.)
Az alsó szelet kenyérre halmozzunk 2-3 evőkanálnyit a tojásos-avokádós keverékből,
fedjük be egy szelet toast kenyérrel.
Gusztusosan, félbe vágva tálaljuk a szendvicseket. Akár vendégváró falatkákat is
készíthetünk a szendvicsből, ha katonákra vágjuk és fogpiszkálóval tálaljuk.