Pirítós gombaraguval

Pirítós gombaraguval

A különböző típusú búzaliszt felhasználásával készült toast kenyér
karakterét a teljes kiőrlésű búzaliszt határozza meg, melyek kedvező élettani
hatásainak köszönhetően hozzájárulhat a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Hozzávalók 4 adaghoz:
– 8 szelet kenyér – Ceres Bakonyi barna kenyér
– 3 dkg margarin
– 1 evőkanál liszt
– 1 dl száraz fehérbor
– 1 dl főzőtejszín (20 %-os)
– 5 dkg reszelt parmezán sajt
– ½ csomag petrezselyemzöld
– citromlé
– ételízesítő

Elkészítés:
A gombát tisztítsuk meg, vágjuk félbe. A margarint egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel, és a gombát kevés sóval megszórva kb. két percig pirítsuk át benne, majd szűrjük le. A visszamaradt vajban pirítsuk meg a lisztet, adjuk hozzá a bort és a tejszínt, ízesítsük tetszés szerint ételízesítővel, és forraljuk össze. Adjuk hozzá a gombát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízesítsük sóval, borssal, kevés citromlével. Hőálló edénybe rakva a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben vagy mikrohullámú sütőben a sajtot olvasszuk rá. Közben megpirítjuk a kenyérszeleteket, a kenyérre kenve fogyaszthatjuk a pikáns ragut.