Receptek

Pirítós gombaraguval

Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg aprófejű gomba
3 dkg margarin
1 evőkanál liszt
1 dl száraz fehérbor
1 dl főzőtejszín (20 %-os)
5 dkg reszelt parmezán sajt
½ csomag petrezselyem zöld
citromlé
ételízesítő
4*2 szelet kenyér

A gombát tisztítsuk meg, vágjuk félbe. A margarint egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel, és a gombát kevés sóval megszórva kb. két percig pirítsuk át benne, majd szűrjük le. A visszamaradt vajban pirítsuk meg a lisztet, adjuk hozzá a bort és a tejszínt, ízesítsük tetszés szerint ételízesítővel, és forraljuk össze. Adjuk hozzá a gombát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, ízesítsük sóval, borssal, kevés citromlével. Hőálló edénybe rakva, a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben vagy mikrohullámú sütőben a sajtot olvasszuk rá. Közben megpirítjuk a kenyérszeleteket, a kenyérre kenve fogyaszthatjuk a pikáns ragut.

 

Vissza az oldal tetejére