Szendvics csirkevagdalttal

Szendvics csirkevagdalttal

Ceres egyik terméke a Szendvicskenyér amerikai módra. Jellegzetesen nagyméretű
szeletek és az édesebb ízvilág jellemzi. Bélzete lágy és rugalmas, lyukacsos
szerkezetű.

Hozzávalók:
– 8 szelet Ceres Szendvicskenyér amerikai módra
– 40 dkg darált csirkemell
– 1 evőkanál olaj
– tej 1,5 %-os (1-2 evőkanál)
– „sült csirke” fűszerkeverék
– 4 levél saláta
– 10 dkg uborka vagy retek
– mustár
– ketchup

Elkészítés:
A darált csirkemellet dolgozzuk össze kevés tejjel és a fűszerkeverékkel. A masszából alakítsunk 4 lapos pogácsát. Bevonatos edényben melegítsük fel az olajat, és süssük ki a pogácsákat. Két-két szelet kenyérből készítsük el a szendvicseket. Az egyik kenyérszeletre helyezzük rá a salátalevelet, tegyük rá a kisült húspogácsát, ízesítsük mustárral és ketchuppal. Borítsuk be a karikára vágott uborkával (ízlés szerint egy-két hagymakarika is tehető rá), majd fedjük be a másik szelet kenyérrel. Készíthető darált marhahúsból is, de használhatunk mélyhűtött hamburgert is.