Halas falatka

Halas falatka

A tonhal és a többi finomság a Ceres kenyéren igazán tápláló. A halas ételeket
kedvelőknek ajánljuk elkészíteni.

Hozzávalók:
– 8 szelet Ceres NewLine toast kenyér
– 1 konzerv tonhal saját levében
– 1 konzerv ringli
– 2 teáskanál kapribogyó
– 1 kis fej hagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– fél dl tokaji aszú
– 2 evőkanál majonéz
– 2 evőkanál olaj
– fél evőkanál édes-nemes pirospaprika
– 1 szelet gouda sajt

Elkészítés:
A tonhal és ringli levét lecsepegtetjük. A kapribogyót apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk.
A tokaji aszút, a majonézt, a hagymát, a fokhagymát, az olajat, a kaprit és a tonhalat tálba tesszük, villával összetörjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára.
A sajtból kis darabkákat vágunk a díszítéshez. A kenyérszeleteket négyfelé vágjuk, megkenjük a jól lehűlt pástétommal. Mindegyikre teszünk egy kis darab sajtot, ringlidarabkát és kapribogyót.